vuurwerk  auke's website vuurwerk
 
Menukaart

Introductie

Marine:

1958-1965
e-mail
e-mailganzeveer
Gastenboek© Auke Timmerman 2010

 
boerderij Joke en RienTot 2005 stond Frankrijk niet op onze lijst van favoriete bestemmingen. Ris en Roel maakten ons echter enthousiast voor een vakantie bij Joke en Rien de Winter. Zij zijn met hen bevriend via Transportbedrijf de Winter in Nieuwerkerk a.d. IJssel. Joke en Rien hebben een grote boerderij nabij Toulouse. De omgeving is prachtig, de boerderij die in de uitlopers van de Pyreneeën ligt is helemaal verbouwd en telt zes gastenkamers. Er is een mooi zwembad en een veldje waar een paar caravans kunnen staan. Een van de allergrootste genoegens van het verblijf is de kookkunst van Joke; volpension is dan ook eigenlijk de enige reële optie. In de zomer van 2005 zijn we er voor het eerst geweest. Met als extraatje dat we ook de start van een etappe in de Tour de France hebben meegemaakt, wat een prachtig volksfeest was. We hebben de mooie omgeving verkend en zijn een dag naar Andorra geweest. Lourdes stond wel op het programma, maar is er niet van gekomen.

VerdunDe terugreis hebben we gemaakt via Verdun, waar we de monumenten en oorlogsgraven uit de 1e Wereldoorlog bezochten. Dat was heel indrukwekkend. Daarna zijn we doorgereden naar Thalfang in de Eifel, waar we al vaker geweest zijn. Vaste punten uit ons programma zijn daar altijd (de edelstenen van) Idar-Oberstein met het edelsteenmuseum en de edelsteenmijn en -markt, de mooie Moezelstad Bernkastel en Triër met de Ponta Negre.  

In augustus 2006 weer naar Joke en Rien, we wilden nu toch naar Lourdes. Een hele mooie trip; de kathedraal was indrukwekkend, evenals het grote aantal vrijwilligers dat zich daar voor de zieken inzet.  

In juli 2008 zijn we nogmaals naar Thalfang geweest. We hadden een wellnes arrangement geboekt in het App.Hotel Blumenhof in Ferienpark De Himmelberg. Een absolute aanrader! Maar we zijn natuurlijk ook een dagje naar Idar-Oberstein geweest, naar de Kupfermijn. 

mijn     mijn     mijn

Ferienpark Himmelberg

Himmelberg     wellnes

Links naar de albums:

Album Frankrijk, Andorra, Verdun en Thalfang

Album Frankrijk & Lourdes


 


Een kijkje bij de Toer:
de Raboploeg
Rabo
de reklame karavaan
toer

Andorra: Rico moet ff bijkomen
Rico

Verdun
Verdun

Bernkastel-Kues
Bernkastel-Kues

Lourdes, kathedraal en beeld van St. Bernadette
kathedraal

BernadetteL