vuur  auke's website vuurwerek
   
Menukaart

Introductie

Marine:

1958-1965

 ReŁnies

Musea

Veteranen

 Veteranencafť

Reizen & wonen:

Egypte

 Cabo Verde

Hobby's:

Mijn boeken

 Science Fiction


e-mail
e-mailganzeveer
Gastenboek© Auke Timmerman 2010

Vlag Onder het motto "een keertje wat anders" zijn we in 2005 een maandje naar Spanje geweest, naar  Mijas Costa, Riviera. We hebben het natuurpark El Torcal bezocht, het plaatsje Ronda en zijn naar Marokko geweest, naar Tanger. Absoluut hoogtepunt was Granada met het Alhambra en Generalife. hebben we gebruikt om de zuidkust en het achterland te verkennen.

Het volgende bezoek was in september en oktober 2006. We hadden ons appartement op de Kaap Verdische Eilanden in de verkoop gezet en gingen op zoek naar een alternatieve bestemming.
We begonnen met een gratis week in Club la Costa in Mijas. Marjan had die gewonnen tijdens de eerste vakantie. Aansluitend zijn we een maand naar Nerja gegaan. Ook hier veel mooie, leuke dingen gezien zoals 
Frigiliana en de Lecrinvallei. Nerja beviel prima en we boekten meteen voor december en januari 2007. In die periode hebben we het gebied rond Almeria verkend. In januari zijn we naar Monte Gordo in Portugal gereden om kennissen te bezoeken. Heen via Sevilla, terug de lange route langs de Atlantische kust.  

In oktober 2007 waren we in het meest noordelijke deel van het gebied, Orihuela Costa, bij Torrevieja. Een klein uur rijden van Valencia. Ook leuk, maar onze voorkeur stond nu wel vast: AndalusiŽ. Begin 2008 waren we weer in Riviera, complex Green Hills. Na een wellness arrangement in Ferienpark De Himmelberg in Thalfang, zijn we in oktober 2008 weer naar Green Hills gegaan, deze keer om daar of elders in Riviera voor lange termijn te gaan huren. We vonden we een mooi appartement in het complex Angel de Miraflores. Ik ben toen bij Club del Sol in Calahonda gaan tennissen; we maakten daar kennis met Fons en Ria, Jan en Willy en Jos en Pauline, waar we ook in Nederland nog steeds contact mee hebben. Daar zagen we voor het eerst van nabij een bosbrand aan de andere kant van de vallei. Helaas verzuimde de eigenaar van het appartement electra en water te betalen, waardoor wij steeds zonder kwamen. Via de Startgroup vonden we, met een tijdelijke tussenstop in Paraiso Riviera, een fijne nieuwe stek in de urbanisatie Cascadas de Calahonda in Calahonda. 

We hebben daar met veel plezier gewoond tot er eind augustus 2012 een enorme bosbrand was, waardoor het appartement behoorlijk schade opliep. Omdat we hoorden dat er een juridisch conflict was en het herstel nog wel maanden zou duren, hebben we in december 2012 het contract beŽindigd en zijn we naar het naastgelegen Cascadas de las Lomas verhuisd. Achteraf zijn we er eigenlijk nog op vooruit gegaan, ruimer en luxer, betere zonligging en nog mooier uitzicht. We overzagen daar de hele kust, van La Cala tot en met de Straat van Gibraltar. Bij helder weer was ook Marokko met Ceuta, de spaanse enclave in dat land, te zien. We hebben ook hier heel fijn gewoond, tot we in 2014 besloten weer terug te gaan naar Nederland. We hadden het na al die jaren wel gezien en verlangden ernaar om weer (een tijd?) terug te zijn.

Cascadas de las Lomas, entree en terras

Entree las Lomas      terras las Lomas

Hieronder staan onze foto albums van Spanje, met een korte toelichting.
Klik op het nummer van een album om de foto's te zien.

1.1 Mei 2005. Foto's van het complex Torre Oceano in Riviera en van uitstapjes naar natuurpark El Torcal, naar Mijas Pueblo het witte dorpje bij Fuengirola en naar Ronda, een stadje dat door een diepe kloof in tweeŽn wordt gedeeld.

1.2 Juni 2005. We bezoeken het indrukwekkende Alhambra en Generalife in Granada en maken per boot en bus een trip naar Tanger in Marokko.

2. September en oktober 2006. We gaan eerst een week naar een gewonnen appartement in Club la Costa (time sharing). Aansluitend naar Nerja, urbanisatie Tropicana. Plus foto's van Frigiliana.

3.1 December 2006 - januari 2007. Nu een ander appartement in Nerja. We vieren oud en nieuw met de Engelsen daar. De omgeving verkend zoals Cabo de Gata en San Juan de los Terrenos.

3.2 Foto's van de trip die we in januari 2007 maken naar Monte Gordo in Portugal. We bezoeken onze Nederlandse buren. Heen rijden we via Sevilla, terug de lange route via de Atlantische Kust.

4. Oktober en november 2007, Orihuela Costa. Foto's van Orihuela, de palmenstad Elche, de grotwoningen en Torrevieja.

5. Voorjaar en september 2008. Riviera, complex Green Hills. Verder foto's van Alora, de bekende kloof El Chorro, fiesta in Coin en de Sierra de las Nieves achter Marbella. 

6. Oktober 2008 - september 2009, app.complex Angel de Miraflores. Foto's van de bezoeken van Roos en van Roel en Risja aan Mijas Pueblo. Verder van de processie in La Cala en van het vissen.

7. Oktober 2009 - begin 2010, in Paraiso Riviera. Foto's van het oktoberfeest in Fuengirola met een processie, waarna gedronken en gedanst wordt.

8. 2010 - 2012, in Cascadas de Calahonda in Calahonda. Veel bezoek uit Nederland: Rico, Melissa met Roos, Risja en Roel. En veel foto's. In augustus 2010 gaan we met Rico naar Benalmadena om dolfijnen te spotten. Januari 2011 als de amandelbomen bloeien naar het  amandelfiesta in Guaro. Maart 2011 komen Ris en Roel, we gaan naar Ronda en weer Mijas Pueblo. In april gaan we naar de flamingo's in Fuenta de Piedra. In 2012 met Fons en Ria naar Nerja. Kort daarna is er een grote brand, waardoor het appartement flink beschadigd wordt.

9. 2012 - 2014, Cascadas de Calahonda. Met Rico tamme kastanjes geplukt in de Sierra de las Nieves en naar Tarifa, helaas geen orca gezien. Veel op stap: Malaga (Castello Gibralfaro, Cervantes theater en tapas), de botanische tuin bij Malaga en nog een keer naar Tarifa voor de orca's. Nu met succes.